Sådan sikrer du de bedste forhold i hjemmet

Der er mange måder at energioptimere og sikre hjemmet mod fugt og indelukkethed på. Nogle løsninger er dyrere og mere omfattende end andre, men vi giver dig her det fulde overblik over, hvad du kan gøre for at optimere dit hjem bedst på alle leder og fronter.

Brug en sålbænk til vinduet

Fugtskader er for mange hjem et stort problem, men ved du overhovedet, hvor fugten kommer ind henne? Som oftest skyder vi skylden på kælderen, men det kan faktisk også være et stort problem ved ældre vinduer, som ikke længere er op til moderne standarder.

Med en sålbænk kan du undgå fugt fra vinduer, så der ultimativt ikke opstår forrådnelse i murværket, hvilket ville være yderste konsekvens. En sålbænk sættes på ydersiden af vinduet, så du kommer ikke til at kigge på den inde fra din bolig – selvom den faktisk ikke engang behøves at være så grim igen.

Overvej, om din varmekilde kan skiftes ud

I mange ældre boliger er det ikke altid, at varmen kommer fra et økonomisk godt sted. Særligt ældre landbygninger bruger rigtig meget varme, og der kan være mange penge at spare om året ved at skifte kilden ud med en mere energieffektiv en af slagsen. Snak nærmere med en rådgiver om din situation.

Det er godt at lufte ud, men…

Husk nu at lukke vinduerne relativt hurtigt igen, ellers fosser varmen ud. Og det kan ingen vægge eller vinduer holde inde, uanset hvor energioptimerede de er. Find på nogle faste rutiner, så du ikke glemmer at lukke dem igen, når du har haft dem åbne. Det er vigtigt at lufte ud, men lige så vigtigt at lukke vinduerne igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *