Hvad hulen er en sutsko?

Der er da ikke nogen der sidder og sutter på sine sko. Det giver jo ingen mening – eller gør det? Jo, der er en mening bag ordet selvom mange nok bare kalder det en hjemmesko.

Sutskoen er oprindelig den lille hæklede sko som småbørn har på fødderne. Når barnet ligger der på ryggen og opdager sine fødder, så går der ikke lang tid før de ender i munden.

Voksne sutter ikke på deres sko

Så selvom voksne aldrig ville proppe en sko i munden med fuldt overlæg, så er det helt naturligt for små børn at udforske den nye verden. Der er intet mere naturligt og lækkert end lige at smutte foden i munden.

Og så sidder der en hæklet sko som hurtigt ryger af og bliver forvandlet til en alternativ sutteklud – eller rettere en suttesko. Tja, og sådan opstod sutskoen.

Moderne sutsko er hjemmesko

I dag ved de fleste godt at en sutsko egentlig er en hjemmesko. Men sutsko er et hyggeligt kælenavn – og vi elsker hygge. Derfor hænger sutskoen fast i sproget.

Hjemmeskoen er i den grad forbundet med hygge. Vi tager den på når vi kommer trætte hjem fra arbejde og smider os på sofaen – for nu skal du hygges igennem.

Derudover har den jo en den dejlige egenskab at holde fødderne varme.

Sutsko af uld er som en drøm

Små børn sætter nok ikke samme pris på at proppe en uldtot i munden som når voksen sætter uld på fødderne. Men hjemmesko af uld er ultimativt det mest behagelige at have på.

Haflinger sutsko er lavet af naturmateriale som uld og kork i sålen. De er det bæredygtige valg for den miljøbevidste hyggetrold. På med sutskoene og frem med en kop varm kaffe og en god krimi. Så bliver det ikke bedre.