Hvornår har du brug for et epoxygulv?

Epoxy er et spændende materiale. Det er nemt at bruge og billigt at lægge på som gulv. Samtidig er epoxygulve ekstremt slidstærke og lette at rengøre.

Det gør et epoxygulv ideelt til industrikøkkener. Her er kravene til hygiejne ekstremt høje og det kan være svært at rengøre et almindeligt gulv. Olie og madrester samler sig nemt i kroge og revner. Men på et epoxygulv i køkken er der ingen revner eller hjørner. Derfor er det så nemt at gøre rent.

Fordele ved epoxygulve

Gulvet er billigt at lægge. Meget billigere end andre typer gulv. Du kan lægge et epoxygulv på ethvert eksisterende gulv uden at det kræve noget ekstra behandling. Det vil sige at du skal ikke til at jævne gulvet eller støbe et fundament først.

Det er robust og modstandsdygtigt. Det kan holde til de fleste flydende væsker og kemikalier. Det er endda også vandtæt og modstandsdygtigt over for kraftig varme.

Ulemper ved gulve af epoxy

Du kan ikke lægge et epoxygulv på fugtige og våde områder. Hvis du lægger epoxy i for eksempel en kælder med fugtproblemer, så vil belægningen løsne sig og knække af.

Underlaget skal være helt tørt hele tiden. Det stiller naturligvis også krav til brug af epoxy i vådrum. Belægningen skal være 100 procent tæt. Hvis den mindste fugt kan trænge ind under belægningen, så løsner den sig.

Gør gulvet sikkert

Et epoxygulv er helt blankt og kan være glat når det er vådt. Det er kan være en udfordring i køkkenet hvor der af og til ligger olie og andre væsker på gulvet. Heldigvis er det nemt at gøre skridsikker ved at tilsætte antiskrid når det anlægges. Hvis du står og mangler et godt epoxygulv til restauranten eller værkstedet, så kan du kontakte NeoCoating for rådgivning.