Start musikerlivet på en musikefterskole

Musik skaber glæde. Musikken kan bearbejde vores følelser. Den kan få os til at danse og til at smile. Den giver os noget at gå op i og skaber indhold i vores liv. Musikken udfordrer os og gør os klogere. Den giver os nye perspektiver på livet samtidig med, at den kan få gamle minder til at vælte frem. Den kan trøste os, når vi er nede og være en måde at udleve vores opture på. Musik er en fejring af livet selv. På den måde minder musik om alt andet kunst.

Ud over at nyde musikken, kan man også få meget ud af at spille musik. Først og fremmest er det enorm sjovt. Det er ligegyldigt om du spiller i et band med nogle gamle kollegaer i din fritid, eller om du indtager orange scene og tjener styrtende med penge. Begge dele er bare super fedt.

Derudover er det en social aktivitet at spille i band, der kan forbinde os til andre mennesker. Der opstår en helt særlig stemning, når man spiller sammen. Det gælder både når man jammer i øvelokalet eller fyre den af på scenen. Sidst men ikke mindst træner man sin hjerne, når man spiller et instrument. Man øver og bliver bedre. Hjernen bliver trænet til at tænke mere kreativt.

Unge har godt af musik

Desværre bliver musik ofte nedprioriteret i skolesammenhænge. I folkeskolen og i gymnasiet har unge nemlig ofte så travlt med at læse eller løse ligninger, at de ikke har tid til at spille musik. De skal lære så meget, at de aldrig for stiftet bekendtskab med musikken.

Det er synd. Det er nemlig når man er ung, at man bør starte med at spille musik. Det bliver kun sværere at komme i gang med alderen. Unge mennesker er nysgerrige på verden, og derfor er ungdommen et optimalt tidspunkt at gå i gang med at lære nye ting. Hvis man spiller musik som ung er chancen for, at man fortsætter resten af livet, mange gange større.

Et år med musik og nye venner

Heldigvis kan unge finde tid til at lære at spille musik, hvis de går på efterskole. Her bliver den kreative undervisning nemlig ofte vægtet højt. Samtidig møder man mange nye venner og måske får man muligheden for at spille i et band. Hvis du gerne vil lære at spille musik, bør du derfor kigge nærmere på en musikefterskole.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *