Lette rettet til dig, der lige er flyttet hjemmefra

Madlavning. For nogle mennesker er det ren terapi og nærmest deres største passion. For andre er det forbundet med stress eller kedsomhed, og de kunne finde tusind ting, de hellere ville bruge deres tid på. Men det er vigtigt med noget ordentlig næring, og det får du bedst ved at lave din egen mad. Der ved du nemlig præcis, hvad der er i, og hvor meget.

En anden fordel ved at lave sin egen mad er, at det er langt billigere end at købe mad udefra, uanset om det er færdigretter fra supermarkedet eller takeaway. Derfor har vi her samlet to forslag til lækre og nemme retter til dig, der lige er flyttet hjemmefra, så du kan lave god, sund og næringsrig mad, der ikke koster en formue.

Tærte

En god tærte går man aldrig galt i byen med. Den kan spises morgen, middag og aften, og er et glimrende restemåltid på madpakke dagen efter. Det kræver dog, at du har tærteforme. De koster ikke alverden, så du kan hurtigt anskaffe dig et sæt.

Du kan lave din egen tærtebund, men det er også helt lovligt at købe en færdig tærtebund i din nærmeste dagligvarebutik. Fyld den med det kød og de grøntsager, du bedst kan lide, og overhæld det med en blanding af æg og lidt ost. Efter 45-60 minutter i ovnen (eller til æggemassen har sat sig) har du en lækker tærte.

Pastaretter

En anden god ret til nybegynderen er pasta. Pasta er nemlig superlet at tilberede, og så kan du putte lige præcis de ting i, du godt kan lide. Hvis du har nogle lidt bløde grøntsager i køleskabet, er det perfekt at komme i f.eks. en kødsovs. Og så er pasta mindst lige så godt dagen efter.