Sådan kommer du på benene igen efter en knæskade

Har du været uheldig og tilegnet dig en knæskade? Knæskader er en af de mest hyppige skadesformer bland sportsfolk. Og alle har en ting til fælles.. De vil gerne hurtigt i gang igen. Alle skader tager tid om at gå i sig selv igen, men hvis du heller ikke har ret meget tålmodighed, så kan det helt sikkert gavne dig at læse med her. I dette indlæg kan du nemlig læse om, hvordan du kommer stærkt tilbage efter en knæskade.

Genoptræning og mere genoptræning

Det er vidst ikke nogen hemmelighed, at der skal en helt masse genoptræning til, før at du har et stærkt knæ igen. Og der findes et hav at gode knæøvelser, som er rettet specifikt mod knæskader. Hvilke øvelser du skal lave afhænger altid meget af skadens omfang. Hvis du er blevet opereret, så skal du gå efter de mest forsimplet øvelser i starten, indtil knæet er stærkt nok til at blive udfordret yderligere.

Godt med støtte

Når du har afsluttet med genoptræning og skal i gang med at dyrke din sport igen, så er det vigtigt, at dit knæ får godt med støtte i starten. Du kan vælge at investere i nogle lidt kraftigere knæbind, men typisk vil en god sportstape knæ være bedre i længden. Knæet vender sig nemlig lynhurtigt til støtte, hvorfor det kan gå hen og blive lidt uselvstændigt, hvis det får for meget af det.

Start stille og roligt ud

Selvom det er svært, så er det hamrende vigtigt, at du starter stille og roligt ud. Hvis du bare starter lige på og hårdt, så risikerer du at du bliver skadet igen, fordi knæet ikke er klar.