Læring gennem leg

Fra den dag, vi fødes, begynder vi den evige proces det er at tilegne os nye færdigheder. At tage det første skridt og sige det første ord er åbenlyse eksempler, men også gennem leg kan børn hver dag tillære sig nye færdigheder. Dette får de især muligheden for med pædagogisk legetøj til læring. 

Med pædagogisk legetøj gøres læring sjov, da den sker gennem lege, de selv holder af. Læring i leg betyder også, at børnene oplever, hvordan de selv kan udvikle sig gennem positive succesoplevelser, når de opnår noget nyt og tillærer dem selv en ny evne. Denne nye evne kan være noget så simpelt som at opdage, at de runde klodser passer i de runde huller frem for de firkantede eller trekantede huller – men selv dette kan give barnet stor selvtillid og mod på nye, større udfordringer. 

På ABCleg.dk fås denne slags legetøj, som hjælper til læring for børn i alderen 0-10 år, såsom eksempelvis puslespil, sansebolde, sanglegs-cd’er og ABC-plakater. Her kan øves rim og remser, tal, bogstaver, fagter, former og meget, meget mere. Uanset, hvor simpel en lærende leg det er, er det med til at stimulere barnets hjerne og udvikle dets evne til eksempelvis problemløsning og logisk tænkning, eller, i andre tilfælde, eksempelvis deres kreative, kognitive og motoriske evner. Sanserne bringes i spil, og børnene lærer selv at finde svaret eller skabe noget ved at prøve sig frem. Dette skaber glade børn, der er klar på nye udfordringer.