Vælg moderigtige styles, der giver mening hele året

Der er næsten intet, der slår følelsen af nyt tøj – især ikke, hvis tøjet er af god kvalitet, så det ikke bare ser godt ud, men også føles godt. Nordisk og dansk design har altid været kendt for sin simple og minimalistiske stil og fokus på kvalitet og de små detaljer. Blandt de gode, danske tøjbrands finder du Selected, Aiayu, Gai+Lisva, Blanche, Kalo Kopenhagen og Carcel. Fælles for disse brands er, at de fokuserer på høj kvalitet, simplicitet og – vigtigst af alt – bæredygtighed. Fordelen ved det minimalistiske design er, at det kan bruges året rundt og matches med mere farverige items.

Nordisk inspireret

Norden består af Danmark, Norge, Sverige, Finland, Island, Færøerne, Grønland og Åland. Af disse er Danmark det sydligste, så det bliver kun koldere, jo længere op du bevæger dig. Meget tøj er inspireret af den smukke natur, de mange sæsoner og de nedtonede farver, der præger det nordiske landskab. Lange kyststrækninger, tætvoksende skove, søer, klitter, bakker og klipper, bjerge og dale. Man skal ikke lede længe efter det smukke i den nordiske natur, og der findes rigtig mange brands, der har ladet sig inspirere af landskabet og brugt det i deres designs. 

Kvalitetsmaterialer og genbrug

Det nordiske islæt finder vi ikke kun i tøjets farver og simple designs, men også i de materialer, der anvendes, og i tilgangen til produktionen. I Norden har vi store ambitioner for bæredygtighed, og derfor har også de danske brands stor fokus på bæredygtighed. Dette kommer blandt andet til udtryk i anvendelsen af genbrugsmaterialer, som blandt andet Gai+Lisva gør brug af. Uld, bomuld og hør er alle materialer, der er livligt anvendt i produktionen, og de er alle gode naturmaterialer i høj kvalitet, som giver tøjet en ekstra dimension til det lækre design.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *