Sådan vurderer du værdien af din bolig

Overvejer du at sælge, eller har du lyst til at vide værdien af din bolig bare for nysgerrighedens skyld? Er du i en situation, hvor du måske vil sælge for den rigtige pris? Hvis du endnu ikke er klar til at få en mægler ud til at inspicere huset, giver vi dig her et indblik i de parametre, som din boligs værdi vurderes ud fra.

Lokation og geografisk placering

Du har sikkert ofte tænkt ’hvad er min bolig værd?’, og det, der har allerstørst indflydelse, er, hvor i landet du befinder dig. Der kan bogstaveligt talt være flere millioners forskel på to identiske huse afhængigt af, hvor husene har grund.

I indre København og på Frederiksberg finder man nogle af Danmarks dyreste kvadratmeter, mens man på den jyske hede kan prissætte et lignende hus til en tredjedel af prisen, hvis ikke mindre. Har du altså fundet en grund i København, hvor du har mulighed for at bygge selv, kan du med tiden altså få rigtig meget for dit hus ved et eventuelt salg.

Husets stand

Et andet afgørende parameter er naturligvis standen på huset, som afgør, hvor meget en ny ejer skal lægge ekstra i for at få drømmehuset. Skal der udskiftes tag, vinduer, fliser eller køkken, skal du regne med at trække prisen af dette fra ved et salg, da dette ikke er noget, en ny ejer vil hæfte for.

Er du derfor kompetent ud i tømrerfaget, kan der være stor værdi at hente ved at gøre det selv og øge værdien med lidt manuelt arbejde. Mens du har udgifter for 35.000, kan du hente 100.000 i værdi ved et eventuelt salg.

Elektriske installationer og VVS

Fungerer bad og køkken optimalt? Fordi dette er nogle af de absolut største elementer, som en ny ejer kan komme ud for ikke fungerer godt nok. Selvom du egentlig ejer toilet og bad, er dette noget, man sælger med til den nye ejer, fordi det af praktiske årsager simpelthen ikke kan betale sig at tage med.

Det samme gør sig gældende i køkkenet med komfur og hele arrangementet, hvor det kan være et særdeles omfattende projekt at skifte det hele ud. Hvis du ikke vil risikere at gå mange tusinde kroner ned i pris, skal dette bare fungere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *