Sådan passer du dit hamster

Hamster er små søde dyr, som næsten ikke er til at stå for. Men det ved du nok allerede, når du læser med her. Måske venter du allerede på din nye ven? Eller også er du bare nysgerrig på, hvad der skal til, for at passe godt på et hamster. I dette indlæg kommer det i hvert fals til at handle om, hvordan du passer et hamster.

Hamsterens aktivitet
Hamstere er meget populære kæledyr hos børn. Det er dog ikke alle, der er enige i at det er en god ide. Det skyldes at hamstere er aktive om natten og har brug for ro i løbet af dagen. Det vil sige, at de faktisk først rigtig vågner, når mørket falder på. De er ikke vilde med at blive vækket midt i deres søvn, og skal derfor have lov til at sove. Hamstere er meget livlige, og der skal derfor en del til, for at de bliver tamme.

Hamsternes sociale behov

Når det kommer til adfærd, så er der stor forskel på racer. Guldhamsteren foretrækker at leve alene. Og hvis der kommer en artsfælle ind på dens territorium, så ender det i slåskamp. Den bør derfor holdes alene. Dværghamsteren er modsat et flokdyr, som i naturen lever i mindre grupper. Derfor bør den have selskab af et par venner. Men selvom den er social, så kan der opstår uoverensstemmelser. Det er derfor vigtigt med et stort hamsterbur, så de har mulighed for at få fred for hinanden.

Foder

Alle hamstere har stort set samme spisevaner og er så godt som altædende. I naturen spiser de blade, grøntsager, frugt, insekter, larver, frø, nødder og endda mindre dyr som firben. Men du kan bare købe hamsterfoder og supplere med andet.