Lær at køre bil: God viden til dig

Står du foran at tage kørekort, og vil du gerne give dig selv de bedste betingelser for at forstå og ikke mindst bestå de to prøver, som du skal op til i slutningen af forløbet? Så er du landet det helt rette sted, fordi vi vil her komme ind på nogle af de ting, som du kommer til at løbe under dit forløb på køreskolen.

Lær at tyde alle skilte

Skilte er afgørende i trafikken, fordi de giver dig en information om de forhold, der er, hvor du befinder dig som bilist. Du skal derfor være i stand til at aflæse påbudstavler og andre informationer på skiltene, mens du kører. Derfor skal du altid være opmærksom på, hvad der står på skiltene – særligt de gule skilte, som indikerer en midlertidig ændring.

Brug altid dine spejle

Når du kører bil, kigger du ikke bare lige ud. Du skal konstant orientere dig om, hvor du er i forhold til dine medtrafikanter, om det så er andre bilister, cyklister eller fodgængere. Du vil lære, at du konstant skal bruge dine spejle, så hvis du kører med andre, kan du lige så godt lære at bruge både bakspejl og sidespejle som træning.

Kend den grundlæggende mekanik

Ingen forventer, at du har helt styr på, hvad enhver dimsedut i bilen kan. Men du skal vide nogle grundlæggende ting om bilen, og hvordan du fikser nogle problemer, der relaterer sig til eksempelvis motor og bremser. Har du prøvet at skifte olie på en bil før? Det kan du eventuelt øve dig på, fordi det kommer du til at lære på køreskolen.