Lad øjnene mætte før maven

Når vi skal have mad, så ser vi altid maden, før vi smager på den. For nogle er det lidt ligegyldigt, hvordan maden er anrettet, hvor det for andre har stor betydning, hvor vidt maden er anrettet smukt eller ej. Nogle vil endda mene, at øjnene skal mættes før maven, og for at mætte øjnene først, kræver det naturligvis, at maden bliver anrettet smukt og elegant.

Mad kan anrettes på mange forskellige måder, og det vil typisk komme an på selve maden, hvordan det kan anrettes. Derudover kommer det selvfølgelig også an på, om man skal anrette serveringsanretninger eller om man skal anrette mad, der skal være del af en buffet.

Gør noget ud af anretningen

Uanset, hvad man skal anrette, så kan den rette baggrund få madet til at fremstå appetitligt og lækkert. Skal man anrette enkeltserveringer, kan man gøre brug af nogle forskellige tallerkener, der kan være med til at skabe en flot baggrund for maden. Her kunne man enten gøre brug af en helt almindelig tallerken, eller man kunne bruge tallerkener i farver. Derudover kunne man også vælge at bruge nogle plader i enten træ eller marmor, der også ville kunne lade maden komme til sin ret.

Skal man derimod anrette større retter, der skal være en del af en buffet eller lignende, bør man bruge nogle bakker, der har nok plads til maden, og samtidig også lader maden vises frem på en flot og indbydende måde. Her kunne man blandt andet bruge foliebakker, der både giver plads til maden, og giver mulighed for at anrette maden på en flot og appetitlig måde.

Så næste gang, du skal servere mad, så husk på, at anretningen kan gøre meget for den samlede oplevelse af et måltid, og derfor kan det være en god idé at overveje, hvordan maden bliver anrettet på bedste vis.