Hvilken garnkvalitet skal jeg vælge i mit strikkeprojekt?

Det at strikke er for alvor kommet på mode igen hos de unge, som før i tiden ellers nøjes med at købe en striktrøje. Hvad for noget garn, du skal bruge, står i opskriften, men enhver kan blive fristet til at skifte garnet ud med en anden type. Men skal du have uld tørklæder, eller hvil det være bedst i bomuld? Garn kan noget forskelligt, og derfor handler det om at vælge det helt rigtige.

Find garn der varmer

Uldgarn er et populært materiale til trøjer, der gerne skal være gode varme. Problemet med uldgarn er, at det til tider godt kan kradse, og hvis du for eksempel skal have bare arme indenunder trøjen, så kan det være en god ide at finde et alternativ. Her kan der nævnes merinould, der består af 50 procent bomuld. Når der er blandet bomuld i, så bliver garnet mere blødt og behageligt at have på.

En anden form for uldgarn er alpaka garn. Det minder om fåreuld, men det stammer i stedet fra alpakaen, som lever i Sydamerika. Det er mere varmt end fåreulden, og så er det utrolig slidstærkt. Det er også mere behageligt at gå med end den normale fåreuld.

Garnet der passer til sommerblusen

Bomuldsgarn er noget af det mest brugte garn i Danmark, blandt andet fordi det kan bruges til så mange ting. Det er blandt andet denne garntype, som bruges, hvis du skal lave karklude eller tøjdyr, men det kan også bruges til de lette sommerbluser. Bomuldsgarn gør, at blusen ikke nødvendigvis bliver så varm, som hvis du strikker med uld, og det er meget behageligt at gå med.

Det kan være svært at strikke jævnt i bomuldsgarn, men husk at det ofte jævner sig lidt ud, når det, du har strikket, er blevet vasket.