Hemmeligheden bag en ismaskine

Dette indlæg er finansieret indlæg og indeholder promoverede hjemmesidehenvisninger.

Har du egentlig lagt mærke til noget særligt – og faktisk meget tydeligt – ved isterninger?

Der kan nemlig være stor forskel på tydeligheden ved dem afhængigt af, hvordan de bliver produceret – og her mener vi maskinelt og ikke ude i naturen.

Hvis man har været på restaurant eller café og bestilt en drink eller andet læskende, hvor man ønskede isterninger i, vil man notere sig, at de ofte har konkav munding i bunden af sig, og så er de meget klarere end de isterninger, man selv fremstiller derhjemme.

Det vil vi nu afsløre hemmeligheden bag.

Årsagen til dette halve indadgående hulrum – som kan minde om det, man kan mærke i bunden af vinflasker – er, at disse isterninger, man får ude i byen, ofte er lavet i en isterningmaskine, hvor der er monteret nogle kølestænger, hvor isterningerne bliver skabt, og så sørger et varmelement i maskinen for, at disse falder ned og er klar til brug.

Uden at vi går i en nørdet, detaljeret beskrivelse af, hvordan en isterningmaskine virker, så er der simpelthen både varme- og køleelementer i sådan en isterningmaskine, der er afstemt i forhold til hinanden, som løbende kan lave og levere isterninger til afbenyttelse.

Det er smart for det serverende folk som tjenere på en restaurant, i en kantine eller lignende, hvor der vedvarende skal være en proces af levering af isterninger – og så kan man konstant notere sig, hvornår isen er klar, da den så vil være klar i afmålte stykker.

Processen foregår radikalt anderledes i en fryser, hvilket også er årsagen til, at isterningerne bliver matte at se på, når de er lavet i en fryser, hvor dem, der er lavet i en isterningmaskine er meget mere klare i det.

Det går desuden også hurtigere med at lave isterninger i en isterningmaskine, end det gør, når man vil lave dem i fryseren; og afhængigt af, hvor stor og funktionel ens isterningmaskine er, så kan de lave mange og hurtige portioner af is til både drikkelse og nedkøling.

Derfor er isterningemaskiner brugbare i alt fra små caféer til store kantine-afdelinger, hvor mange munde skal mættes og have noget at drikke over store tidsrum.

Isterningmaskiner kan også erhverves af private mennesker, hvis man for eksempel ofte er mange mennesker samlet eller holder fester og arrangementer, hvor der er behov for at kunne skovle isterninger op i punchbowle, direkte i drinkglas eller til afkøling.

Og det er helt hygiejnisk at bruge isen fra isterningemaskinerne, så længe man huske at købe fra en autoriseret forhandler og af et godkendt brand.