3 råd til at forhindre og behandle skader selv

Som sportsmand kan en skade sætte en stopper for den helt store fremgang, og på eliteniveau kan en alvorlig skade ligefrem være karrieretruende. Hvis du eksempelvis ødelægger et korsbånd, er det ikke sikkert, at du nogensinde kommer helt tilbage på dit gamle niveau. Vi giver dig her gode råd til, hvordan du undgår skader og kan udbedre dem derhjemme.

Brug crosstape

Hvis du har ømme muskler, som kommer sig af en stor mængde træning, kan du bruge crosstape som en akupunkturlignende hjælp til dine led og muskler. Crosstape gør træning og hverdag meget lettere, og du vil opnå et større overskud i hverdagen, hvis du påfører tapen på det smerteramte sted. Der findes mange forskellige typer af crosstape, så det er nemt at finde det, der passer til lige præcis dit problem.

Varm ordentligt op

Det kan være svært at lade bolden ligge, når du varmer op og bare gerne vil skyde på mål. Men sparker du på mål uden varme led, kan du risikere at få en fibersprængning i baglåret, som nemt kan holde dig ude i 3-4 uger. Det er simpelthen ikke det værd, så sørg for at varme alle led og muskler godt op. Særligt omkring lår- og lyskeregionen.

Muskelbalsam kan hjælpe opvarmningen

Er det ekstra koldt, og vil du gerne hjælpe din opvarmning på vej, så kan en muskelbalsam eller –creme være det, du skal bruge. Smør blot balsammen på, og du inden for kort tid opleve, at det føles rigtig varmt på det påsmurte område. Dine led vil nu være bedre varmet op.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *